Zacuscă de peşte (reţeta lui Radu Anton Roman)

zacusca de peste jpeg

Între Prut, Nistru şi Dunăre pare să fie mai mult peşte decât oriunde. Orice ciorbă, din orice drăcovenie, are şi o variantă cu peşte, de obicei cu nisetru (să fi devenit Caspica mare interioară între oraşul Bălţi şi cartierul Botanica-Chişinău?) combinată cu te miri ce, după o logică culinară inaccesibilă. In acest moment, basarabenii par sa fi pierdut orice firisor de legatura cu traditia moldoveneasca, lasand vantul si ce (cine) mai (par)vine pe acolo sa decida, la intamplare, ce e bine si ce nu, ce bun si ce e rau. Asa ca zacusca asta conjuga Mediterana cu Saraceni si artelul pescaresc de pe Volga si cu bufetul garii Progresul intr-o sprintara dar, de ce sa nu recunosc, gustoasa ghivecire.

Află reţeta AICI

Află reţeta AICI