Zacuscă de vinete
Toamna, vinetele sunt legumele vedetă. Cu o zacuscă hrănitoare nu dai greş niciodată!
Ingrediente: 5 vinete potrivite 5 cepe 15 ardei graşi roşii 1 kg roşii 1 cană bulion 1 pahar ulei Sare
Coci vinetele, le cureţi şi le laşi la scurs. La fel procedezi şi cu ardeii. Opăreşti roşiile şi le dai prin strecurătoare. Opreşti doar sucul lor. Cureţi ceapa, o speli şi o toci, apoi o înăbuşi în ulei până când se înmoaie bine. Adaugi roşiile, bulionul şi ardeii copţi şi tocaţi. După ce a scăzut sosul, pui vinetele tocate, sărezi după gust şi mai laşi la fiert 15 minute.
Torni zacusca în borcane sterilizate în cuptor, le pui capacul şi le fierbi, în vase căptuşite cu prosoape de bucătărie, pe baie de aburi, aproximativ 30 de minute.
Dificultate medie
8 porţii
Timp de preparare: 2h