Mulţumim Iulianei Lako din Cenad, judeţul Timiş pentru această reţetă pe care ne-a trimis-o la redacţie! Dovleceii pane sunt un preparat extrem de simplu, dar foarte delicios. Iată recomandarea cititoarei noastre.

Ingrediente pentru dovlecei pane cu caşcaval

2 dovlecei cruzi
200 gr caşcaval
3 ouă
6 linguri făină
6 linguri pesmet
sare
piper
ulei

Mod de preparare dovlecei pane cu caşcaval: 

 

Se curăţă dovlecei şi se taie feli mai groase . Fiecare felie se  cu sare şi se pune deoparte aproximativ 60 minute . După care se lasă la scurs şi fiecare felie se da cu piper proaspăt măcinat . Caşcavalul se taie feli mai groase . Întrdouă feli de dovlecel se pune câte o felie mai groasă de caşcaval . 

Într - o farfurie se pune făînăîn alta pesmetul şi într-o alta se bat ouăle cu puţin piper. Se iau pe rând feliile de dovlecel umplut cu caşcaval se trec prin făină, oul bătut, după care se trec prin pesmet .

Dovleceii umpluţi se pun într - o tavă unsă cu ulei .Cu o pensula se ung doleceii cu puţin ulei . Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 - 20 minute . Se poate servi cu o garnitură de orez , salată de sezon s-au cu un piure de cartofi.

Loading...
Evaluează articolul