Dulceață din coajă de pepene verde

1 captura de ecran din 2019 07 30 la 17 24 19 png png

Dulcețurile de gogonele, de ceapă (roșie și albă) și de ardei iute pot fi consumate alături de fripturi diverse, pește, paste, pate de ficat și brânzeturi maturate. Chutney de mango e delicios cu fripturi la grătar, dar și cu mâncăruri indiene. Dulceața picantă de roșii poate fi servită cu pizza sau cu diverse plăcinte sărate.

Ingrediente:

1 pepene verde 1 kg zahăr 600 ml apă 2 lime 1 păstaie vanilie

Mod de preparare: 

Speli bine pepenele, îl tai felii și îi scobești tot miezul roșu, păstrând doar 800 g din coajă, pe care o tai cubulețe. Feliezi subțire cele 2 lime. Fierbi coaja de pepene în apă curată până devine sticloasă. Separat, faci un sirop din apă și zahăr, pe care îl lași să scadă pe foc mic, 15-20 de minute. Adaugi coaja de pepene, feliile de lime și păstaia de vanilie. Lași vasul pe aragaz încă 30 de minute. Coaja de pepene e fiartă atunci când înfigi o scobitoare în ea și alunecă sin- gură înapoi.