Dulcețurile de gogonele, de ceapă (roșie și albă) și de ardei iute pot fi consumate alături de fripturi diverse, pește, paste, pate de ficat și brânzeturi maturate. Chutney de mango e delicios cu fripturi la grătar, dar și cu mâncăruri indiene. Dulceața picantă de roșii poate fi servită cu pizza sau cu diverse plăcinte sărate.

Ingrediente:

1 pepene verde
1 kg zahăr
600 ml apă
2 lime
1 păstaie vanilie

Mod de preparare: 

Speli bine pepenele, îl tai felii și îi scobești tot miezul roșu, păstrând doar 800 g din coajă, pe care o tai cubulețe. Feliezi subțire cele 2 lime. Fierbi coaja de pepene în apă curată până devine sticloasă. Separat, faci un sirop din apă și zahăr, pe care îl lași să scadă pe foc mic, 15-20 de minute. Adaugi coaja de pepene, feliile de lime și păstaia de vanilie. Lași vasul pe aragaz încă 30 de minute. Coaja de pepene e fiartă atunci când înfigi o scobitoare în ea și alunecă sin- gură înapoi. 

Loading...