Dulceaţă de caise cu migdale

1 shutterstock dulceata caise jpg jpeg

Vara îţi aduce o bogăţie de fructe, legume, condimente şi ierburi. Le poţi aduna pe toate în felurite dulceţuri de legume şi fructe şi în siropuri de care te vei bucura tot anul! Dulceaţa de caise cu migdale este una dintre ele.

Dulceaţă de caise cu migdale

  • 800 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 50 caise mai mici
  • 200 g migdale crude

Faci un sirop din apă cu zahăr şi îl fierbi până scade la jumătate. Între timp, speli caisele, le tai jumătăţi şi le scoţi sâmburii. Alegi fructe coapte, dar ferme la atingere. Când siropul a scăzut, răstorni caisele şi fierbi la foc mic încă 30 de minute, amestecând ocazional pentru a nu se lipi. În ultimele 10 minute, pui în dulceaţă sâmburii de migdale.

Stingi focul, laşi să se răcorească şi transferi

dulceaţa

în borcane.

FOTO: Shutterstock