Această reţetă ne-a trimis-o cititoarea noastră Lavinia Nicoleta. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

Pentru foile de pandişpan:
4 ouă
80 g zahăr
1 fiolă esenţă de vanilie
2 linguri miere
2 linguri făină
2 linguri griş
2 linguri cacao
1 linguriţă praf de copt
100 ml ulei
20 ml lapte
sare

Pentru cremă:
100 ml lapte
220 g lapte condensat
200 ml frişcă lichidă
50 g miere
10 g gelatină
1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru glazură:
150 g ciocolată
2-3 linguri frişcă lichidă
1 lingură de unt

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie până devin cremoase. Adaugi treptat uleiul, laptele şi mierea. Amesteci făina cu grişul, cacaua şi praful de copt. Adaugi amestecul uscat peste gălbenuşuri şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Torni albuşurile, în 3-4 tranşe, peste crema de gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă pentru a nu se lăsa. Împarţi compoziţia în două.

Tapetezi o tavă (35/25 cm) cu hârtie de copt şi coci foile de pandişpan în cuptorul preîncălzit, 12-15 minute pentru fiecare. Laşi foile la răcit şi, între timp, prepari crema. Amesteci laptele condensat cu 50 ml de lapte, mierea şi vanilia. Hidratezi gelatina în apă rece, timp de 5 minute, apoi topeşti pe baie de aburi cu restul de lapte (atenţie să nu fiarbă!) şi o torni peste laptele condensat. Mixezi bine frişca. Adaugi laptele condensat peste frişcă şi omogenizezi. Pui crema la frigider, pentru aproximativ o oră până prinde consistenţă. Desprinzi cu grijă hârtia de copt de pe foi. Aşezi o foaie de pandişpan într-o tavă mai mare, apoi crema şi acoperi cu cealaltă foaie. Dai prăjitura la frigider pentru 3-4 ore.

Porţionezi prăjitura după preferinţă şi decorezi cu glazură de ciocolată.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.

Loading...