Dacă suferi de intoleranţă la gluten sau boala celiacă, poţi încerca această reţetă recomandată de Jamie Oliver. În doar 25 de minute, vei obţine o combinaţie gustoasă şi sănătoasă.

Felii crocante de sfeclă, cu hummus – Ingrediente

250 g sfeclă roşie
3 tije de cimbru proaspăt
ulei de măsline
2 căţei de usturoi
400 g năut (la conservă)
50 g frunze de coriandru sau pătrunjel
2 linguri tahini (află aici reţeta completă)
1 lămâie
1 linguriţă paprika
ulei de măsline extravirgin

Felii crocante de sfeclă, cu hummus – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Cureţi coaja şi tai sfecla în felii subţiri, apoi le aşezi într-un bol. Culegi frunzele de cimbru şi le amesteci cu o lingură de ulei de măsline.

Aşezi feliile de sfeclă în tăvi mari de copt şi le dai la cuptor 15 minute sau până când devin crocante. Le laşi apoi să se răcească.

Cureţi şi zdrobeşti căţeii de usturoi într-un blender, apoi torni năutul cu tot cu lichidul din conservă şi mixezi.

Adaugi restul ingredientelor, o lingură de ulei de măsline extravirgin şi amesteci până la omogenizare.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi torni hummusul într-un bol mic, îl stropeşti cu un pic de ulei de măsline extravirgin şi serveşti cu feliile crocante de sfeclă roşie.

Dacă îţi mai rămâne hummus pe care nu l-ai mâncat, poţi să îl păstrezi în frigider cel mult 4 sau 5 zile.

Sursa + foto: jamieoliver.com.

Loading...