Cartofi crocanţi, moi la interior, cu lămâie şi usturoi
Cartofi care e sunt crocanti la exterior şi se topesc în gură la interior, totul într-o aroma de lămâie, serviţi cu un sos de usturoi! Nu-i aşa că sună delicios?
Căutaţi o reţetă pentru cina din seara asta? Aceşti cartofi sunt uimitori de buni şi trebuie să-i încerci!
Ingrediente cartofi cu lămâie şi usturoi
- 1 1/2 kilograme cartofi galbeni
- 4 linguri unt
- 1 lingurita cimbru
- sare şi piper după gust
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 căţei de usturoi
- Pătrunjel (opţional)
Citeşte şi: Tocăniţă de ciuperci cu bacon
Mod de preparare cartofi cu lămâie şi usturoi
Pune untul la topit într-o tigaie, adaugă sarea, piperul şi cimbrul şi adaugă cartofii tăiaţi şi spălaţi. Adaugă puţină apă şi lasă-I la înăbuşit cu un capac peste. După aproximativ 15 minute, pune-i într-o tavă, în cuptorul preîncălzit la 260C. Adaugă sucul de lămâie şi usturoiul şi lasă-I la rumenit încă 10 minute până devin aurii.
Cartofii deja fierţi la interior vor prinde o crustă crocantă, iar savoarea de usturoi şi lămâie le vor sa un gust desăvârşit.
Poftă bună!