Cea mai simplă reţetă de macrou la cuptor
Dacă nu ştii ce să găteşti la prânz ori la cină încearcă această reţetă gustoasă de macrou la cuptor. Se găteşte rapid şi ai nevoie de puţine ingrediente.
Ingrediente necesare pentru macrou la cuptor:
- patru peşti macrou de dimensiuni medii - două cepe - zeama obţinută din două lămâi - 50 ml de ulei - sare şi piper, după gust - 2-3 foi de dafin - 300 ml de vin alb
- 400 de grame de cartofi
- salată verde
- o legătură de pătrunjel
Decongelează peştele, trece-l prin câteva jeturi de apă, iar apoi lasă-l să se scurgă în sită.
Aşează-l într-o tavă şi condimentează cu sare, piper, foi de dafin, după care stropeşte-l cu ulei, vin, apă şi zeama de la două lămâi şi bagă-l în cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.
Între timp, curăţă ceapa, taie-o solzişori şi căleşte-o în puţin ulei până devine sticloasă şi se lasă la rece.
Ulterior, curăţă cartofii, taie-i felii, potriveşte-i de sare, stropeşte-i cu puţin ulei şi pune-i la cuptor.
După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Se ornează cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde.
Poftă bună!