Cum se prepară cuşcuş fără bătăi de cap - cea mai simplă reţetă pe care o poţi încerca

2 cuscus jpg jpeg

Poate că ai auzit de celebrul cuşcuş sau couscous însă nu l-ai încercat niciodată? Ei bine, a sosit momentul să găteşti chiar tu, la tine acasă, acest preparat despre care ai auzit că se găteşte greu.

ţi propunem să descoperi o reţetă simplă, dar care te va cuceri graţie aromelor savuroase. 

Alimentele sunt o sursă de fericire. Cum învingi depresia mâncând

- 250 grame de cuşcuş

- 650 ml de apă sau supă 

- sare, după gust

- două linguri de ulei de măsline sau 30 de grame de unt

- o legătură de mărar sau pătrunjel

- puţină zeamă de lămâie

- un pic de coajă de lămâie rasă (opţional)

Reţetă simplă de pizza făcută în casă

Să găteşti cuşcuş nu e chiar complicat, motiv pentru care îţi propunem această reţetă super simplă. Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a te bucura de acest preparat este să pui cuşcuşul într-un castron mare, termorezistent.

Pune apa la fiert într-o cratiţă, după care adaugă sarea. Între timp, toacă verdeţurile mărunt.

Când apa a dat în clocot toarnă apa peste cuşcuş. Nu amesteca, pentru a evita pierderea de căldură. Acoperă totul cu o farfurie mare sau un capac. 

Aşteaptă să se înmoaie timp de 20 de minute, iar apoi ridică capacul. Încearcă bobiţele, iar dacă sunt moi amestecă-l pentru a deveni afânat. Adaugă lingurile de ulei de măsline sau unt şi verdeaţa tocată. Amestecă bine. 

Poţi pune, de asemenea, şi zeama de lămâie sau coaja. 

Sursa:

savoriurbane

Poftă bună!