Cum se prepară cuşcuş fără bătăi de cap - cea mai simplă reţetă pe care o poţi încerca
Poate că ai auzit de celebrul cuşcuş sau couscous însă nu l-ai încercat niciodată? Ei bine, a sosit momentul să găteşti chiar tu, la tine acasă, acest preparat despre care ai auzit că se găteşte greu.
ţi propunem să descoperi o reţetă simplă, dar care te va cuceri graţie aromelor savuroase.
Alimentele sunt o sursă de fericire. Cum învingi depresia mâncând
- 250 grame de cuşcuş
- 650 ml de apă sau supă
- sare, după gust
- două linguri de ulei de măsline sau 30 de grame de unt
- o legătură de mărar sau pătrunjel
- puţină zeamă de lămâie
- un pic de coajă de lămâie rasă (opţional)
Reţetă simplă de pizza făcută în casă
Să găteşti cuşcuş nu e chiar complicat, motiv pentru care îţi propunem această reţetă super simplă. Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a te bucura de acest preparat este să pui cuşcuşul într-un castron mare, termorezistent.
Pune apa la fiert într-o cratiţă, după care adaugă sarea. Între timp, toacă verdeţurile mărunt.
Când apa a dat în clocot toarnă apa peste cuşcuş. Nu amesteca, pentru a evita pierderea de căldură. Acoperă totul cu o farfurie mare sau un capac.
Aşteaptă să se înmoaie timp de 20 de minute, iar apoi ridică capacul. Încearcă bobiţele, iar dacă sunt moi amestecă-l pentru a deveni afânat. Adaugă lingurile de ulei de măsline sau unt şi verdeaţa tocată. Amestecă bine.
Poţi pune, de asemenea, şi zeama de lămâie sau coaja.
Sursa:
Poftă bună!