Mâncare de pipote şi inimi

2 shutterstock 1707438964 jpg jpeg

O mâncare delicioasă cu sos roşu, ieftină şi super uşor de pregătit, mâncarea de pipote şi inimi este alegerea perfectă şi pentru un prânz şi pentru o cină.

Ingrediente necesare pentru mâncare de pipote şi inimi:

- un kilogram de pipote şi inimi de pui - trei cepe de mărime medie - un kilogram de ardei roşu capia sau gogoşar - o lingură de boia dulce - sare şi piper, după gust - trei linguri de ulei - o legătură de pătrunjel proaspăt.

Citeşte şi: Reţetă chef Andrei Ţandară: Şniţel de varză

Reţetă chef Andrei Ţandară: Şniţel de varză

Mod de preparare mâncare de pipote şi inimi:

Spală bine organele în apă rece, după care lasă-le la scurs într-o strecurătoare. Ai grijă ca pipotele să fie bine curăţate de membrana groasă din interior.

Între timp, curăţă cepele şi căleşte-le în ulei cu un praf de sare. Când au devenit translucide adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi căleşte-l timp de câteva minute.

Ulterior, când s-a înmuiat, adaugă pipotele şi inimile, condimentează cu sare şi piper. Lasă-le să se înăbuşe în ceapa călită, iar apoi stinge totul cu două ceşti mari de apă caldă.

Adaugă şi boiaua dulce, iar apoi acoperă cratiţa cu un capac. Lasă să fiarbă cam 60 de minute şi amestecă din când în când, ca să nu se lipească.

Serveşte mâncarea de pipote şi inimi cu orez simplu sau cu mămăliguţă, iar pentru un plus de savoare decorează totul cu pătrunjel tocat mărunt.