Orez cu pui si broccoli

1 profimedia 0355056346 580x400 jpg jpeg

Orez cu pui si broccoli. Considerat un aliment cu proprietăţi uluitoare, broccoli, legumă verde cu gust şi aspect de conopidă, este foarte bogat în vitamine şi minerale. Un preparat sănătos, dar cu mult gust. Îl poţi face de seara pentru prânzul de la muncă, dar îl poţi folosi şi ca garnitură la o bucată de carne, dacă găteşti doar orezul cu broccoli. Deşi broccoli conţine glucide, vitamina A şi C, atunci când cumpărăm un astfel de aliment trebuie să ştim cum să-l alegem. Dacă este verde deschis sau gălbui, atunci este semn de calitate proastă, iar substanţele nutritive nu sunt atât de pregnante.

Ingrediente: 

500 g piept de pui dezosat

200 g orez

600 ml apă

500 g broccoli

sare

piper

ulei

100 g caşcaval ras

Tai bucăţele pieptul de pui, le presari cu sare şi cu piper, după gust şi le aşezi într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei.

Torni 200 ml de apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C până se înmoaie carnea. Speli orezul în mai multe ape şi-l răstorni în tava cu carne. Torni în tavă restul de apă, o acoperi din nou şi o mai dai la cuptor 10 minute.

Între timp, aşezi pe foc o oală cu apă şi sare. Când apa fierbe, adaugi bucheţelele de broccoli. Le fierbi 3 minute, apoi le scurgi.

Îndepărtezi folia şi mai laşi orezul să fiarbă alte 5 minute. După ce orezul este gata, adaugi bucheţelele de broccoli şi presari caşcavalul ras. Mai dai la cuptor alte 5 minute.