Paste cu creveţi şi sos de lămâie
Pastele cu creveţi şi sos de lămâie sunt alegerea perfectă pentru o cină uşoară şi sănătoasă şi, în plus, se prepară super uşor, având nevoie de doar câteva ingrediente.
- 300 de grame de paste (poţi să foloseşti penne ori tipul tău de paste favorit
- o jumătate de kilogram de creveţi, bine spălaţi şi decojiţi
- trei lămâi
- 150 de grame de cremă de brânză
- busuioc
- o linguriţă de pulbere de usturoi
- două linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper, după gust
Cea mai simplă reţetă de paste, de la chef Antonio Passarelli
Pentru început, pune o tigaie la foc mediu şi adaugă cele două linguri de ulei de măsline. Adaugă creveţii atunci când s-a încins uleiul şi găteşte-i timp de 7-10 minute. Ulterior, scoate-i din tigaie şi lasă-i departe.
Taie lămâile sub formă de bucăţi mici şi îndepărtează partea albă. Adaugă-le în tigaie, peste uleiul rămas şi amestecă-le pentru a obţine un sos.
Între timp, fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
După ce lămâile şi-au lăsat sosul, scoate-le din tigaie şi adaugă crema de brânză. Adaugă şi câteva linguri din apa în care au fiert pastele, pentru a obţine o textură mai fină.
Adaugă apoi pastele în tigaie şi creveţii şi amestecă bine. Condimentează cu sare şi piper, adaugă şi pulberea de usturoi şi busuiocul. Iar pentru un plus de savoare poţi să razi un pic de lămâie.
Poftă bună!