Este o reţetă italian-americană clasică. Este uşor de preparat şi nu necesită mult timp. Ingredientul care oferă un plus de savoare este pancetta care, datorită afumăturii sale sărate, va transforma această cină într-un moment delicios!
*Acest tip de paste poate fi servit cu o salata Caesar sau cu pâine cu usturoi şi cu vin roşu.
 
Paste cu vodcă
 
Ingrediente
 
450 grame de rigatoni sau paste penne
2 linguri de ulei de măsline
113 grame de pancetta tăiată
o ceapă albă medie, tocată fin
2 căţei de usturoi, tăiaţi fin
o jumătate de linguriţă de ardei roşu uscat şi mărunţit 
170 ml de vodcă
800 grame de roşii de la conservă (zdrobite)
piper negru 
180 grame smântână
25 grame de parmezan 
1 lingură de oregano proaspăt
2 linguri de pătrunjel proaspăt
 
Mod de preparare
 
Se pune apă la fiert cu un vârf de sare (2 linguri la aproximativ 7 sferturi de apă). Adăugaţi pastele şi gătiţi-le aldente. Pregătirea sosului: se încălzeşte uleiul într-o oală. Se adaugă pancetta tăiată şi se rumeneşte (3-5 minute). Se adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul roşu uscat şi mărunţit. Se găteşte până când ceapa devine translucidă. Se adaugă vodca şi se găteşte la foc mediu-mic, timp de 2-3 minute. 
Se adaugă roşiile din conservă şi puţină apă, pentru sos. Se lasă la fiert 10 minute. Se condimentează cu sare şi piper. Dacă sosul e prea gros, mai adăugaţi puţină apă. Dacă sosul e prea fluid, mai fierbeţi câteva minute. Se adaugă smântâna şi se fierbe 1 minut, până când sosul devine rozaliu.
Adăugaţi pastele gătite şi cele 25 grame de parmezan. Se ia de pe foc, se pune în farfurii şi se serveşte cu oregano şi pătrunjel. Opţional, puteţi adăuga mai mult parmezan la servire. Poftă bună!
 
Sursa: cooking.nytimes.com
Loading...