File de porc umplut

Thick round pork fillet stuffed with mushrooms and chestnuts jpeg

Pentru mesele bogate şi festive care se apropie, dar nu numai, vă propunem această reţetă, deloc complicată şi foarte gustoasă.

Ingrediente

2 bucăţi file de porc cu şorici (circa 1 kg una) 4 linguri ulei de măsline 150 g kaizer 500 g ciuperci 1 căţel de usturoi 1 lingură pesmet 2 linguri porumb din conservă 3 linguri sos de soia 100 ml vin roşu 2 cepe sare piper

Mod de preparare

Încingi două linguri ulei de măsline într-o tigaie mare, adaugi ceapa tăită julien, kaizerul tăiat fâşii şi laşi să se rumenească.

Pui ciupercile tăiate felii subţiri, sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc mic până se înmoaie ciupercile. Adaugi usturoiul, două linguri sos de soia, porumbul şi mai laşi un minut. Iei vasul de pe foc, adaugi pesmetul şi amesteci bine.

Baţi bucăţile de carne cu ciocanul de şniţele şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Împrăştii amestecul de ciuperci peste bucăţile de carne şi rulezi strâns începând cu latura lungă. Le legi cu sfoară alimentară şi le aşezi într-o tavă. Stropeşti ruladele cu vinul roşu amestecat cu o lingură de sos de soia şi două de ulei, pui 100 ml apă în tavă şi

le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră, când se rumenesc frumos.

Le scoţi din cuptor, desfaci sfoara şi le serveşti stropite cu sosul din tavă şi cu o garnitură de legume.

sursa foto: Photocuisine