Uleiul de măsline este benefic pentru sănătatea ta şi ce poate fi mai potrivită pentru tine decât reţeta de focaccia? Îţi propunem o variantă inedită unde aromele de măsline, oregano şi roşii se îmbină perfect!

Ingrediente

  • 750 g făină
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • ulei, pentru uns
  • 300 ml apă caldă
  • 100 g măsline negre, fără sâmburi
  • 150 g roşii cherry

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius.  

Pui drojdia într-un bol cu puţină apă caldă şi puţin zahăr. Laşi să se activeze aproximativ 10 minute.

În alt recipient mai mare, torni făina. În mijloc, adaugi amestecul din drojdie, apoi 2 linguri cu ulei de măsline şi, treptat, apa caldă. Frămânţi până obţii un aluat fraged şi elastic. Plasezi coca într-un vas uns cu ulei şi laşi la dospit, într-un loc călduros, între 45-50 de minute.

Întinzi aluatul într-o tavă, îl ungi cu restul de ulei de măsline şi presari cu oregano uscat, cu roşii cherry tăiate jumătăţi şi cu măsline fără sâmburi.

Laşi la cuptor 20-25 de minute până capătă o culoare aurie.

Serveşti ca atare sau lângă aperitive.

Poftă bună!

 

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Focaccia cu măsline şi rozmarin

Loading...