FOTO Paella cu peşte şi fructe de mare. Reţetă delicioasă şi rapidă
Te duce cu gândul la însorita Spanie, unde nu te saturi de gustul ei apetisant. Nu aştepta până la următoarea vacanţă în Spania şi prepară chiar la tine acasă o paella cu peşte şi fructe de mare, delicioasă şi rapidă.
Ingrediente pentru paella cu peşte şi fructe de mare
150 g carne de pui 2 căţei de usturoi 1 ceapă 4 linguri ulei de măsline 100 g midii 150 g fructe de mare 100 g carne de peşte alb 1 ardei iute 130 ml vin alb 300 g orez 600 ml supă de pui 1 vârf de cuţit şofran 1 frunză de dafin 150 g roşii cherry 50 g mazăre verde 1 lămâie pătrunjel verde sare piper
Modul de preparare pentru paella cu peşte şi fructe de mare
Se spală carnea de pui, se taie cubuleţe mici şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Ceapa curăţată se taie mărunt, iar usturoiul feliuţe.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mai mare de teflon şi se pun la călit ceapa, usturoiul şi cubuleţele de carne.
Se spală bine midiile cu o perie, iar fructele de mare şi carnea de peşte se taie bucăţi mici. Se adaugă toate peste carnea de pui, împreună cu ardeiul iute tocat mărunt şi se lasă 1-2 minute. Se pune vinul şi se lasă, la foc mic, 10-15 minute.
Când se evaporă aproape tot vinul, se pune orezul spălat bine şi scurs se amestecă. Se adaugă sare, după gust, şofranul, frunza de dafin, roşii cherry tăiate pe jumătate şi mazărea verde.
Se adaugă supa şi puţină zeamă lămâie şi se fierbe până când orezul devine moale. Se mai pune supă dacă mai este nevoie. Se decorează paella cu pătrunjel verde şi lămâie.
sursa foto: Profimedia