Frigăruile de creveţi sunt o idee rapidă şi sănătoasă pentru cină. Salata de varză cu care pot fi servite aduce un plus de minerale şi fibre.

Frigărui de creveţi la grătar:ingrediente

2 porţii/ 30’/mediu

14 creveţi curăţaţi

zeama de la 1/2 lămâie

3 linguri ulei

4 căţei usturoi tocaţi

2 linguri sos de roşii

1 lingură coriandru tocat

1 legătură pătrunjel

sare, după gust

piper, după gust

1 linguriţă boia dulce

1 liguriţă boia iute

seminţe de susan

salată  de varză

Frigărui de creveţi la grătar: mod de preparare

Amesteci zeama de lămâie, cu uleiul, usturoiul, sosul  de roşii, pătrunjelul, coriandrul, boiaua de ardei iute şi dulce, sarea şi piperul. Păstrezi un sfert de ceaşcă de marinată pentru a unge creveţii în timp ce sunt pe grătar. Pui creveţii curăţaţi într-un bol mare şi torni sosul. Amesteci şi laşi 30 de minute, după care îi înfigi pe beţe de frigărui. Îi pui pe grătarul încins şi îi laşi rumeneşti pe ambele părţi. Dacă e nevoie, îi ungi cu marinata păstrată. 

Serveşti creveţii presăraţi cu seminţe de susan, alături de salată de varză, sos de pătrunjel şi felii de lămâie.

 

Foto: shutterstock

Loading...