În mod tradiţional, salata caprese este un aperitiv, dar astăzi îţi prezentăm o reţetă mai consistentă adaugând frigărui de pui şi piersici.

Ingrediente:

 

800 g piept de pui tăiat cubuleţe

2 linguri ulei de măsline

600 g piersici 

2 roşii medii

400 g roşii cherry înjumătăţite

frunze de busuioc

1 lingură oţet 

Pentru pesto: 

70 g fistic

1/2 legătură de mentă

1 legătură pătrunjel

1 căţel de usturoi 

2 linguriţe coajă de lămâie

125 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

 

Pentru început, fă pesto-ul: amestecă toate ingredientele într-un robot de bucătărie până devin o pastă. Pune sare şi piper şi lasă-l deoparte.

Combină puiul cu 1 lingură jumătate de ulei într-un bol şi asezonează. Pune cubuleţe pe 8 frigărui. 

 

Găteşte puiul pe grill pentru 8 minute. Adaugă piersicile înjumătăţite pe grill şi mai găteşte pentru 2 minute sau până devin rumene. 

Aşează frigăruile cu mozarella şi roşiile tăiate felii şi cele cherry înjumătăţite, pune oţet peste şi uleiul rămas. Serveşte salată cu sosul pesto şi frigăruile de pui.

Loading...