Ficăţeii de pui sunt foarte gustoşi dacă îi prepari cum trebuie. Înveliţi în bacon, pregătiţi la cuptor, vor rămâne moi şi suculenţi, dar impregnaţi cu aroma de bacon. Un deliciu!

 

 

Ingrediente

  • 15 bucăţi ficăţei
  • 15 felii bacon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb 

Pentru servit

  • 2 lime
  • 10 roşii cherry
  • frunze de salată verde

Speli ficăţeii şi îi laşi la scurs, apoi îi pui într-un castron. Torni uleiul de măsline, adaugi sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor, cu mâinile. 

Iei fiecare bucată de ficat şi o înveleşti într-o felie de bacon, apoi le înfigi pe beţe pentru frigărui. Pui ficăţeii într-o tavă, îi stopeşti cu ulei, torni vinul şi îi dai la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30-40 de minute, până se rumenesc. 

Serveşti frigăruile pe un pat de frunze de salată, cu roşii cherry şi felii de lime.

 

FOTO: Shutterstock

 

Loading...