„Bărcuţe“ din cartofi

1IF88535 jpeg

Profită de bogăţia toamnei şi încearcă reţete noi. Una dintre ele, un pic mai migăloasă ce-i drept, dar rezultatul este delicios.

Ingrediente

8 cartofi potriviţi 2 morcovi 2 ardei graşi (roşu şi galben) 1 legătură ceapă verde 200 g ceafă de porc afumată 2 linguri ulei 250 ml smântână 2 căţei usturoi 1 ou 100 g telemea tare piper sare

Mod de preparare

Speli bine cartofii, îi fierbi cu coajă în apă cu sare până se înmoaie puţin. Îi laşi să se răcească, tai un căpăcel pe lung şi-i scobeşti în interior.

Speli morcovii, ardeii şi ceapa. Tai legumele julien şi ceapa rondele, le căleşti în uleiul încins, adaugi miezul de cartofi, ceafa de porc tăiată fâşii sau cubuleţe şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Amesteci smântâna cu usturoiul pisat şi oul şi torni peste legume. Amesteci şi umpli cartofii cu compoziţia obţinută. Presari brânza rasă deasupra şi coci în cuptorul încins circa 15-20 de minute.

sursa foto: Image Food



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg