Budincă de orez cu legume și carne

budinca de orez cu carne jpg

Un preparat sănătos şi delicios, perfect de servit la cină. Se face repede şi nu e nevoie să petreci o zi întreagă în bucătărie.

Ingrediente

30 g porumb din conservă

100 g orez

4 linguri ulei

300 ml apă caldă

50 g carne tocată

1 ceapă albă,medie

câteva fire fasole verde din conservă

1 morcov

100 g cașcaval ras

3 ouă

50 g smântână

2 linguri lapte

sare

piper

pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Într-o tigaie, încingi uleiul și călești carnea tocată. După ce s-a rumenit, scoți carnea, iar în grăsimea rămasă călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi morcovul tăiat mărunt, orezul și apa. Pui sare și piper după gust și lași să fiarbă 10 minute, apoi adaugi porumbul și firele de fasole verde.

După ce orezul s-a fiert, adaugi carnea tocată și o amesteci în compoziția de orez pentru ca aromele să se îmbine.

Ungi cu ulei două forme mici, termorezistente, le umpli cu mixul cu orez, dar nu până sus, nivelezi compoziția și adaugi ouăle bătute cu smântâna, cașcavalul ras și laptele. Dai budincile la cuptor 20 de minute sau până ce se rumenesc la suprafață. Ornezi cu pătrunjel proaspăt.