Cea mai simplă reţetă de paste carbonara cu mazăre

Atunci când vrei să prepari ceva gustos şi simplu, pastele sunt o variantă foarte rapidă. Reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi este o reţetă clasică de carbonara, dar cu un plus de savoare de la mazăre şi de la baconul afumat.
Cea mai simplă reţetă de paste carbonara cu mazăre - Ingrediente (4 porţii)
450 g paste farfalle (fundiţe) 1 ou 100 g smântână grasă sare, după gust piper negru măcinat, după gust 12 feliuţe de bacon afumat 3 mâini de mazăre congelată frunze proaspete de mentă , după gust 2 mâini de parmezan ras
Cea mai simplă reţetă de paste carbonara cu mazăre - Mod de preparare
Fierbi pastele farfalle sau fundiţe într-o oală cu apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Baţi oul într-un bol, cu smântâna, sarea şi piperul. Pui baconul într-o tigaie şi îl rumeneşti până devine crocant şi capătă o culoare frumoasă.
Când pastele sunt aproape fierte, adaugi mazărea congelată, ca să fiarbă cu pastele 1 minut şi jumătate. Când s-au fiert, le scurgi într-o sită şi păstrezi un pic din apa în care au fiert. Adaugi pastele peste baconul prăjit şi pui frunzele de mentă, tăiate fin. Dacă tigaia nu este suficient de încăpătoare, le amesteci pe toate într-un bol mare şi încălzit.
Adaugi amestecul de ou şi smântână peste paste, atât timp cât acestea sunt încă fierbinţi. În acest fel, căldura degajată de paste va coace ouăle, dar nu vor arăta precum ouăle-jumări. Amesteci toate ingredientele şi, dacă e cazul, mai subţiezi sosul cu puţină apă (cea în care au fiert pastele). Condimentezi cu sare şi piper, presari parmezanul ras şi decorezi cu restul frunzelor de mentă. Serveşti pastele calde, imediat ce le-ai preparat.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Paste carbonara cu dovleac. Reţetă de sezon