Cele mai bune legume coapte

Legumele vor fi mereu o bună opţiune pentru garnitură. Iar dacă le coci corect şi le asezonezi cu cele mai aromate condimente vei obţine garnitura perfectă.
De ce ai nevoie pentru legume coapte
3 cartofi dulci
5 cartofi roşii
4 morcovi
300 g dovleac
500 g ciuperci
300 g varză de brussel, opţional
1 căpăţână usturoi
7-8 linguri ulei
2 linguri mărar
2 linguri rozmarin uscat
1 linguriţă oregano
1 linguriţă piper
1 linguriţă salvie uscată
¼ linguriţă boia de ardei iute
sare, după gust
Cum se prepară legumele coapte
Cureţi legumele şi le tai bucăţi. Combini uleiul cu rozmarin, oregano, mărar, piper, salvie, boia şi sare, după gust. Amesteci legumele cu uleiul, adaugi căţeii de usturoi pisaţi şi aşezi legumele într-o tavă tapatetă. Le stropeşti cu ulei, dacă mai este nevoie. Ţii legumele la cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în ele şi se rumenesc.