Chec chinezesc, preparat pe baie de apă

Cucereşte-i pe cei dragi la mesele în familie cu un desert simplu şi rapid. Este vorba de un chec chinezesc, care se prepară la cuptor, în vase ramekin. Încearcă-l şi tu data viitoare când organizezi o masă festivă.
Chec chinezesc - Ingrediente
2 ouă 100 g zahăr tos ½ linguriţă esenţă vanilie 6-7 linguri făină ¼ linguriţă praf de copt
Chec chinezesc - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 160 de grade Celsius. Aşezi o cratiţă umplută pe jumătate cu apă chiar pe grătarul din mijlocul cuptorului (aceasta este baia de apă).
Tapetezi 4 vase mici ramekin cu hârtie de copt. Baţi ouăle cu mixerul, la viteză mică, 10 minute. Adaugi zahărul treptat, în timp ce mixezi ouăle. Încorporezi vanilia. Combini făina cu praful de copt şi acest amestec îl adaugi în compoziţia de ouă.
Torni aluatul omogen în vasele ramekin şi le aşezi pe baia de apă, apoi le dai la cuptorul preîncălzit. Laşi desertul la copt 30 de minute, până trece testul cu scobitoarea şi se rumeneşte uşor.
Sursa + foto: www.nwkidney.org
Chec cu dovleac. Cel mai aromat desert al toamnei
Chec cu dovleac. Cel mai aromat desert al toamnei
Chec cu mere, nuci şi scorţişoară
Chec cu mere, nuci şi scorţişoară
Cum să faci cel mai bun chec cu suc de ananas
Cum să faci cel mai bun chec cu suc de ananas
Cel mai gustos chec cu dovleac şi glazură din cremă de brânză
Cel mai gustos chec cu dovleac şi glazură din cremă de brânză