Chifteluţe de dovlecei, cu sos de roşii FOTO

Chiftelute de dovlecel, cu sos de rosii jpeg

Aceste chifteluţe de dovlecei fără carne vor face senzaţie la cină, mai ales dacă îţi inviţi şi prietenii să le încerce. Preparate din dovlecel dat prin răzătoare, usturoi, pesmet, ou, busuioc şi multe alte ingrediente delicioase, chifteluţele pot fi servite cu un sos de roşii, cu paste din grâu integral sau cu puţină pâine cu crustă.

Chifteluţe de dovlecei, cu sos de roşii - Ingrediente (4 porţii)

ulei sau spray pentru gătit 1 linguriţă ulei de măsline 2 căţei de usturoi zdrobiţi 500-550 g dovlecel cu coajă, dat prin răzătoare 1/2 linguriţă sare piper negru 3 linguri de busuioc tocat, plus câteva frunze pentru decorat 90 g pesmet 1 ou mare, bătut 30 g parmezan, dat prin răzătoare 2 căni de sos marinara (un sos de roşii în bulion, cu usturoi şi ierburi aromatice) brânză sau urdă, opţional, pentru servire

Chifteluţe de dovlecei, cu sos de roşii - Mod de preparare

Încingi cuptorul la o temperatură mare. Ungi o tavă de copt cu puţin spray pentru gătit. Pui uleiul de măsline într-o tigaie mare, antiaderentă, la foc mediu. Când s-a încins, adaugi usturoiul şi sotezi până când devine auriu, aproape 30 de secunde.

image

Adaugi dovlecelul după ce l-ai dat prin răzătoare, condimentezi cu sare şi piper şi tragi în tigaie, la foc mare, până când toată apa se evaporă din vas, între 5 şi 7 minute.

image

Muţi totul într-o strecurătoare, pentru a scăpa de excesul de apă, apoi muţi compoziţia pentru chifteluţe într-un bol mare. Adaugi pesmetul, oul bătut, parmezanul şi busuiocul tocat.

image

Omogenizezi totul, iar apoi amestecul de dovlecel îl transformi în 16 chifteluţe medii, le închegi bine şi le muţi în tava de copt unsă. Pulverizezi ulei peste chifteluţe (cu ajutorul spray-ului pentru gătit) şi le dai la cuptor, până se întăresc şi se rumenesc bine, aproape 20-25 de minute.

image

Încălzeşti sosul marinara (făcut din roşii în bulion, puţin vin roşu, usturoi, ulei de măsline şi ierburi aromatice precum oregano, busuioc, cimbru, rozmarin) într-o cratiţă adâncă, 4-5 minute. Adaugi chifteluţele în sosul de roşii şi le fierbi 5 minute.

image

Decorezi aceste chifteluţe de dovlecei cu busuioc proaspăt şi serveşti cu brânză (urdă) sau cu caşcaval ras, dacă doreşti.

Sursa: skinnytaste.com.