Chipsuri crocante din banane

Ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei ca desertul să îţi influenţeze silueta? Încearcă o porţie de chipsuri, făcute din banane coapte. Sunt uşor de preparat şi reprezintă o gustare sănătoasă şi la îndemâna ta.
Ingrediente
10 banane coapte, dar tari, tăiate felii subţiri zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Acoperi o tavă cu folie de aluminiu şi o ungi cu ulei sau spray pentru gătit. Amesteci bananele feliate cu zeama de lămâie.
Aranjezi feliuţele în tava de copt, într-un singur strat. Dai tava la cuptor 2 ore, le întorci cu o spatulă de metal şi le mai coci 1 oră şi jumătate, până când obţii consistenţa dorită. Scoţi tava din cuptor şi muţi chips-urile într-un vas, unde le laşi să se răcească bine. Cu cât le laşi mai mult la răcit, cu atât vor fi mai crocante. Chipsurile din banane se păstrează într-un recipient etanş.
Sursa + foto: diethood.com