Ciorbă de dovlecei cu suc de roşii
Că tot se apropie postul Paştelui, iată o reţetă de ciorbă sănătoasă şi uşoară.
De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă de dovlecei cu suc de roşii:
4 dovlecei mijlocii
2 morcovi
1 ceapă
mărar tocat
1/2 l suc de roşii sau 1/2 kg roşii mici
3-4 linguri orez
ulei
verdeaţă tocată.
Cum găteşti ciorbă de dovlecei cu suc de roşii:
Cureţi dovleceii de coajă, îi tai în două, şi-i cureţi de seminţe. Cureţi morcovii, ceapa şi roşiile. Opăreşti roşiile 10 minute în apă clocotită, le cureţi de pieliţă, le laşi într-o farfurie adâncă şi apoi le pui să fiarbă cu zeama pe care o lasă. Pui să fiarbă într-o oală mai mare 2 litri de apă, când s-a încălzit pui dovleceii tăiaţi cubuleţe, clocoteşti 2-3 minute, adaugi ceapa şi morcovul date pe răzătoare. Acoperi oala, fierbi 10 minute la foc potrivit, apoi poţi pune roşiile întregi să fiarbă cu restul legumelor. După alt sfert de oră, adaugi orezul fiert, sare după gust, ulei, verdeaţă tocată, dai un clocot şi stingi focul. Serveşti caldă, cu verdeaţă tocată deasupra şi opţional smântână.
Sursa foto: https://ro.pinterest.com