Clafoutis cu cireşe, reţeta franţuzească de tartă

clafoutis jpeg

Clafoutis este unul dintre cele mai preparate deserturi franţuzeşti de sezon. Şi pe cât de bună este tarta, pe atât de simplu este de preparat.

De ce ai nevoie pentru clafoutis

15 g unt

500 g cireşe

125 g făină

50 g zahăr

3 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

300 ml lapte

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară clafoutis

Dai drumul la cuptor şi ungi o formă rotundă cu unt. Aşezi fructele fără sâmburi în formă. Amesteci făina cu zahărul şi, separat, baţi ouăle cu vanilia şi laptele. Încorporezi făina şi omogenizezi, apoi torni compoziţia peste cireşe. Dai tava la cuptor aproximativ 40 de minute. După ce s-a răcit, presari zahăr pudră.

Sursa http://liscusbylinda.com/

http://liscusbylinda.com/