Clătite suedeze cu banane şi cremă de ciocolată

Iată desertul perfect cu care să îţi răsfeţi copilul sau copiii într-o zi obişnuită de şcoală sau în orice altă zi din vacanţă.
Ingrediente
100 g făină integrală de grâu 20 g zahăr 40 g alune de pădure, tocate 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 250 ml lapte 50 g unt 3 banane 6 linguriţe cremă de ciocolată şi alune de pădure (din comerţ) sare unt, pentru prăjit zahăr pudră, pentru servire
Mod de preparare
Într-un bol mare, amesteci făina, zahărul, alunele, zahărul vanilat şi adaugi un praf de sare. Pui ouăle şi torni laptele, apoi omogenizezi bine cu telul. Într-o cratiţă, topeşti untul la foc mic, îl torni în bolul cu celelalte ingrediente şi amesteci până la omogenizare. Descojeşti bananele şi le tai în două, pe lungime. Încingi o tigaie la foc mediu şi topeşti o bucăţică mică de unt. Torni aluatul cu polonicul şi îl întinzi într-un strat subţire, pe toată suprafaţa tigăii. Prăjeşti clătita aproximativ 2-3 minute, până se coace aluatul, apoi o întorci şi o mai rumeneşti 1-2 minute. Întinzi un strat subţire de cremă de ciocolată şi alune de pădure pe fiecare clătită. Aşezi o felie de banană peste cremă şi rulezi clătita. Dacă vrei, pudrezi cu zahăr înainte de servire.
Sursa + foto: kitchenstories.io
Clătite cu somon şi cremă de brânză
Clătite cu somon şi cremă de brânză
Cum să faci cele mai bune clătite
Cum să faci cele mai bune clătite