Clătite umplute cu brânză şi legume

Această reţetă este perfectă atât pentru micul dejun, cât şi pentru cină. În plus nu trebuie să stai multă vreme în faţa aragazului.
De ce ai nevoie pentru clătite
1 ou
400 ml lapte
100 ml apă
200 g făină
2 linguri unt topit
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g brânză proaspătă de vaci
50 g caşcaval sau telemea
1 ceapă
1 morcov
1 ardei iute, opţional
1 lingură zeamă de lămâie
corinadru, opţional
1 praf de sare
5 linguri ulei
Cum se prepară clătitele
Amesteci oul cu laptele, adaugi apa, untul topit şi încorporezi făina amestecată cu sarea. Mixezi bine pentru a nu se forma cocoloaşe şi dai compoziţia la rece 30 de minute.
Ungi cu puţin ulei o tigaie şi prepari clătitele.
Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti ceapa şi ardeiul iute tocate, până când ceapa devine sticloasă. Adaugi morcovul ras şi un praf de sare şi, după 1-2 minute, pui brânza de vaci, zeama de lămâie şi coriandrul. Stingi focul şi încorporezi caşcavalul ras şi mai adaugi sare, după gust. Laşi compoziţia la răcorit, apoi umpli cu ea clătitele.