Clătite umplute cu brânză şi legume
![clatite jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-e/e872c298-8c1a-4a8f-a2e2-99d30357e238/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Această reţetă este perfectă atât pentru micul dejun, cât şi pentru cină. În plus nu trebuie să stai multă vreme în faţa aragazului.
De ce ai nevoie pentru clătite
1 ou
400 ml lapte
100 ml apă
200 g făină
2 linguri unt topit
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g brânză proaspătă de vaci
50 g caşcaval sau telemea
1 ceapă
1 morcov
1 ardei iute, opţional
1 lingură zeamă de lămâie
corinadru, opţional
1 praf de sare
5 linguri ulei
Cum se prepară clătitele
Amesteci oul cu laptele, adaugi apa, untul topit şi încorporezi făina amestecată cu sarea. Mixezi bine pentru a nu se forma cocoloaşe şi dai compoziţia la rece 30 de minute.
Ungi cu puţin ulei o tigaie şi prepari clătitele.
Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti ceapa şi ardeiul iute tocate, până când ceapa devine sticloasă. Adaugi morcovul ras şi un praf de sare şi, după 1-2 minute, pui brânza de vaci, zeama de lămâie şi coriandrul. Stingi focul şi încorporezi caşcavalul ras şi mai adaugi sare, după gust. Laşi compoziţia la răcorit, apoi umpli cu ea clătitele.