Conopidă coaptă, cu condimente indiene

conopida coapta cu condimente indiene jpeg

Încearcă o reţetă simplă şi delicioasă de conopidă coaptă, cu condimente indiene. Aroma bogată a acestui preparat va atrage atenţia tuturor invitaţilor de la masă, mai ales că este vorba de o conopidă întreagă. Chiar dacă nu eşti adepta mâncărurilor indiene, poţi testa măcar o dată conopida picantă la cuptor.

Conopidă coaptă, cu condimente indiene – Ingrediente (6 porţii)

1 conopidă mare, întreagă 1 lingură de chimion 1 lingură usturoi pudră 2 linguriţe turmeric 2 linguri praf de chili 2 linguriţe sare 1 lingură suc de lămâie 60 ml lapte de cocos (dacă vrei, poţi folosi lapte de vacă) 1/2 linguriţă piper negru, măcinat

Conopidă coaptă, cu condimente indiene – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o tavă de copt cu puţin ulei. Cureţi şi tai baza conopidei, îndepărtezi părţile lemnoase şi frunzele verzi. Într-un bol mare, combini laptele de cocos (sau de vacă) cu sarea, piperul, condimentele, puţină coajă şi sucul de lămâie verde.

În timp ce ţii conopida de baza sa, o înmoi în castronul larg şi, folosindu-ţi mâinile, acoperă toată căpăţâna cu sosul de mai sus.

Aşezi conopida pe tava de copt pregătită, în prealabil, şi o dai la cuptor unde se va rumeni 40 de minute sau până vezi că este uscată la exterior. Laşi conopida coaptă, cu condimente indiene, să se răcească puţin, apoi o tai felii groase.