Cremă de mure. Reţeta lui Jamie Oliver

crema de mure jpeg

În doar 20 de minute, te poţi bucura de un desert delicios, pe bază de mure. Jamie Oliver ne recomandă acest preparat simplu. Savurează şi tu o delicioasă cremă de mure!

Ingrediente (6 porţii)

1 păstaie de vanilie sau esenţă, după gust 500 g mure 100 g zahăr pudră 1 lămâie 330 ml smântână pentru frişcă 200 ml iaurt grecesc degresat

Mod de preparare

Tai în două păstaia de vanilie şi, cu lama unui cuţit, îndepărtezi seminţele. Sau, dacă vrei, foloseşti esenţă de vanilie din comerţ. Pui vanilia într-o cratiţă mare, cu 350 g de mure, adaugi zahărul şi zeama de la o lămâie. Fierbi totul la foc mediu până dă în clocot.

Fierbi 3-4 minute, până când compoziţia capătă textura unui sirop, iar murele sunt moi, dar încă se menţin întregi. Dai deoparte cratiţa şi laşi să se răcească.

Într-un bol mare, baţi frişca bine, până se ţine tare, încorporezi iaurtul şi adaugi o treime din sirop, învârtind compoziţia.

Aşezi în straturi restul de sirop şi crema albă, în pahare de sticlă pentru desert, decorezi cu puţin sirop şi cu câteva mure proaspete.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com