Creveţi la grătar cu sos de avocado şi coriandru

creveti la gratar cu sos de avocado jpeg

Aceşti creveţi la grătar cu sos de avocado şi coriandru are o aromă bogată şi un gust iute imprimat de marinată. Sosul cremos de avocado cu coriandru este cel mai bun servit rece.

Creveţi la grătar cu sos de avocado şi coriandru - Ingredients (4-6 porţii)

500 g creveţi, curăţaţi zeama de la o limetă 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, pisaţi 2 linguriţe pudră de chili ½ linguriţă chimion ¼ linguriţă boia iute ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper ¼ linguriţă fulgi de ardei iuţi

Sos de avocado şi coriandru

1 avocado desfăcut, tăiat şi curăţat

½ cană iaurt slab

1 căţel usturoi, pisat

zeama de la o limetă

2 linguriţe coriandru, tocat

sare

piper

Creveţi la grătar cu sos de avocado şi coriandru - Mod de preparare

Amestecă într-un bol mic zeama de limetă, uleiul de măsline, usturoiul, pudra de chili, chimionul, boiaua, sare şi piper şi fulgii de ardei iute. Toarnă într-o pungă care se poate sigila şi adaugă şui creveţii. Amestecă şi lasă la marinat o oră.

Încinge cuptorul la flacără medie. Pune creveţii pe beţe de frigărui şi aşază pe grătar. Laşi pe fiecare parte să se rumenească, 2 minute sau până nu mai sunt de culoare roz.

Pentru sosul cremos de avocado cu coriandru adaugă avocado, iaurtul, usturoiul, limeta şi coriandrul. Mixează până se formează o pastă. Adaugă sare şi piper după gust. Serveşti imediat cu creveţi.

sursa: http://therecipecritic.com/