Cușcuș cu linte și năut

cucus cu linte si naut jpg

Iată o combinație de succes cușcuș, linte și năut.

Ingrediente

1 cană cușcuș

1 cutie linte, scursă și clătită

1 cutie năut, scurs și clătit

2 lingurițe pastă de tomate

1 morcov

1 cană mazăre

1 ceapă

2 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță chimen măcinat

1 linguriță paprică

½ linguriță scorțișoară

2 căni supă de legume sau apă

sare și piper negru, după gust

Mod de preparare

Într-o oală mare, pui uleiul de măsline la foc mediu, adaugi ceapa tăiată cubulețe și usturoiul mărunțit, sotezi 2-3 minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Completezi cu chimenul măcinat, paprica, scorțișoara măcinată și amesteci pentru a combina aromele. Adaugi în oală lintea, năutul, mazărea și morcovul tocat, amesteci până se omgenizează. Potrivești de sare și piper, după gust.

Torni cele 2 căni de supă de legume sau de apă, pasta de tomate și aduci amestecul în punctul de fierbere.

Lași focul mic, acoperi oala și fierbi 15 minute sau până când mazărea este gata.

Între timp, pregătești cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amesteci cu o furculiță și pui deoparte. Pentru servire, pui amestecul de legume peste cușcușul pregătit. Ornezi cu coriandru sau cu cimbru.