FOTO Supă-cremă cu paste şi sos pesto

supa crema cu sos pesto jpeg

Cine nu ştie să prepare o supă, ai putea zice. Ei, reţeta aceasta este una mai specială. Şi absolut delicioasă! Urmează paşii şi te vei convinge.

Ingrediente 1 ceapă mare 250 g cartofi 50 g slănină 2 linguri ulei de măsline 1 l supă de legume 500 ml lapte 100 g paste 150 ml smântână sare

2 căţei de usturoi

2 legături pătrunjel verde

3 frunze de busuioc

50 g miez de nucă

50 ml ulei de măsline

1 vârf cuţit de sare

40 g parmezan ras

Mod de preparare

Cureţi ceapa şi cartofii şi le tai bucăţi mici. Într-o oală, căleşti în ulei încins slănina şi adaugi ceapa şi ­cartofii.

image

Pui supa şi laptele şi fierbi 10 minute, la foc mic. Adaugi smântâna, pastele şi laşi să fiarbă la foc mic până când pastele şi cartofii s-au pătruns bine.

image

Pui într-un blender căţeii de usturoi, busuiocul, pătrunjelul verde şi nucile. Adaugi uleiul, sarea şi mixezi. La final, adaugi parmezanul.

image

Torni în supă sosul pesto, condimentezi cu sare, după gust, şi dai oala deoparte. O serveşti decorată cu slănină prăjită şi cu frunze de pătrunjel verde.

image