FOTO Supă-cremă cu paste şi sos pesto

Cine nu ştie să prepare o supă, ai putea zice. Ei, reţeta aceasta este una mai specială. Şi absolut delicioasă! Urmează paşii şi te vei convinge.
Ingrediente 1 ceapă mare 250 g cartofi 50 g slănină 2 linguri ulei de măsline 1 l supă de legume 500 ml lapte 100 g paste 150 ml smântână sare
2 căţei de usturoi
2 legături pătrunjel verde
3 frunze de busuioc
50 g miez de nucă
50 ml ulei de măsline
1 vârf cuţit de sare
40 g parmezan ras
Mod de preparare
Cureţi ceapa şi cartofii şi le tai bucăţi mici. Într-o oală, căleşti în ulei încins slănina şi adaugi ceapa şi cartofii.

Pui supa şi laptele şi fierbi 10 minute, la foc mic. Adaugi smântâna, pastele şi laşi să fiarbă la foc mic până când pastele şi cartofii s-au pătruns bine.

Pui într-un blender căţeii de usturoi, busuiocul, pătrunjelul verde şi nucile. Adaugi uleiul, sarea şi mixezi. La final, adaugi parmezanul.

Torni în supă sosul pesto, condimentezi cu sare, după gust, şi dai oala deoparte. O serveşti decorată cu slănină prăjită şi cu frunze de pătrunjel verde.
