Fructe coapte cu condimente, un deliciu

fructe coapte cu condimente jpeg

Iată un desert simplu şi rapid: o tavă plină cu fructe dulci, coapte şi pline de savoare. Le poţi folosi în combinaţie cu clătite sau vafe, dar nu te reţine nimeni să nu le mănânci ca atare.

Fructe coapte cu condimente, un deliciu - Ingrediente

350 g mere feliate 450 g pere feliate 150 g merişoare 250 g bucăţi de ananas (păstrezi sucul) zeamă de lămâie 70 g zahăr 1 lingură miere 1 linguriţă scorţişoară pudră ¼ linguriţă nucşoară măcinată 60 g unt topit 2 linguri ulei de cocos topit, opţional 50 g nuci măcinate

Fructe coapte cu condimente, un deliciu - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Într-un castron mare, amesteci fructele şi adaugi 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie, apoi dai vasul deoparte. Într-un alt bol de sticlă, combini untul topit, zahărul, condimentele şi uleiul de cocos . Dacă nu foloseşti ulei de cocos, adaugi 1 lingură de unt. Pui mierea şi scurgi un pic din sucul de la conserva de ananas. Torni această compoziţie de zahăr şi unt peste fructele feliate şi amesteci uşor, ca să se acopere uniform cu sosul.

Pui fructele într-o tavă de copt şi le nivelezi într-un strat uniform. Peste fructe, torni ceea ce ţi-a rămas din amestecul de zahăr şi unt. Dai tava la cuptor 1 oră. La final, adaugi nucile măcinate. Amesteci fructele din nou în tavă şi le serveşti.

PONT: poţi să adaugi nucile, dacă vrei, în ultimele 30 de minute din timpul de coacere, dacă preferi ca acestea să fie rumenite.

Sursa + foto: www.cottercrunch.com