Gogoşi cu lămâie
Renunţă de data aceasta la reţeta clasică de gogoşi, şi încearcă-le pe cele cu lămâie.
De ce ai nevoie pentru gogoşi cu lămâie
300 g făină
100 g zahăr
½ plic praf de copt
1 praf de sare
100 ml ulei
100 ml lapte
1 ou
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură coajă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
Pentru glazură
400 g zahăr pudră
1 lingură coajă de lămâie
3 linguri zeamă de lămâie
2 linguri lapte
Cum se prepară gogoşi cu lămâie
Dai drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă.
Combină făina, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi praful de copt. Bate oul cu laptele, uleiul, zeama şi coaja de lămâie. Amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Pune compoziţia într-un poş şi formează gogoşi direct în tavă. Dă tava la cuptor până se rumenesc gogoşile.
Pentru glazură, amestecă toate ingredientele, iar după ce s-au răcorit puţin gogoşile, înmoaie-le în glazură. Lasă să se întărească glazura.
Sursa foto http://ifthespoonfits.com