Gogoşi cu lămâie

gogosi cu lamaie jpeg

Renunţă de data aceasta la reţeta clasică de gogoşi, şi încearcă-le pe cele cu lămâie.

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu lămâie

300 g făină

100 g zahăr

½ plic praf de copt

1 praf de sare

100 ml ulei

100 ml lapte

1 ou

2 linguri zeamă de lămâie

1 lingură coajă de lămâie

1 plic zahăr vanilat

Pentru glazură

400 g zahăr pudră

1 lingură coajă de lămâie

3 linguri zeamă de lămâie

2 linguri lapte

Cum se prepară gogoşi cu lămâie

Dai drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă.

Combină făina, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi praful de copt. Bate oul cu laptele, uleiul, zeama şi coaja de lămâie. Amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Pune compoziţia într-un poş şi formează gogoşi direct în tavă. Dă tava la cuptor până se rumenesc gogoşile.

Pentru glazură, amestecă toate ingredientele, iar după ce s-au răcorit puţin gogoşile, înmoaie-le în glazură. Lasă să se întărească glazura.

Sursa foto http://ifthespoonfits.com

http://ifthespoonfits.com