Granita de zmeură cu iaurt şi mentă FOTO

Granita de zmeura, cu iaurt si menta jpeg

Vara aceasta, răcoreşte-te cu o granita delicioasă cu zmeură, un fruct de sezon care nu trebuie să lipsească din deserturile tale. Acest desert savuros cu fructe poate fi preparat cu uşurinţă şi nu ai nevoie de un aparat de făcut îngheţata. Vei prepara granita cu zmeură în doar 30 de minute, iar rezultatul îţi va încânta toate simţurile.

Granita de zmeură cu iaurt şi mentă – Ingrediente (4 porţii)

1 lămâie verde 150 ml apă 150 g zahăr 500 g zmeură proaspătă sau congelată 150 ml vin alb, după preferinţă 20 ml coniac sau zmeurată

Pentru compoziţia de iaurt

200 g iaurt natural

50 g zahăr pudră

10 frunze de mentă

1/2 lămâie verde

Granita de zmeură cu iaurt şi mentă – Mod de preparare

Dai lămâile verzi prin răzătoare pentru a obţine coaja, apoi le storci de zeamă. Fierbi apa cu zahărul, adaugi zmeura şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 10-12 minute.

image

Apoi pasezi totul cu un blender manual, până obţii un piure.

image

Următorul pas este să strecori amestecul printr-o sită, într-un bol mare de sticlă.

image

Adaugi vinul alb, coniacul sau zmeurata, zeama şi coaja de la lămâile verzi şi amesteci bine cu telul, până la omogenizare.

image

Torni lichidul într-o formă ceramică de copt, lungă, precum formele de chec sau cozonac, şi pui compoziţia la congelator.

După aproximativ 2 sau 3 ore, atunci când a îngheţat parţial pe margini, amesteci compoziţia de granita o dată, cu furculiţa, ca să nu se formeze cristale de gheaţă. O laşi în congelator cel puţin încă 2 sau 3 ore, pentru a se solidifica.

image

Pentru compoziţia de iaurt, amesteci iaurtul natural cu zahăr pudră şi cu zeama de la o jumătate de lămâie verde. Tai frunzele de mentă în fâşii fine, apoi le încorporezi în iaurt. Torni iaurtul peste desert, iar  la final, serveşti granita de zmeură cu iaurt şi mentă.

image

Granita de lămâie

Granita de lămâie

Granita cu ciocolată

Granita cu ciocolată