Gutui coapte, cu miere şi scorţişoară
Mirosul de gutui coapte este perfect pentru a completa miresmele din case care prevestesc sărbătorile de iarnă. Această gustare este delicioasă, mai ales din pricina combinaţiilor de ingrediente, miere, zahăr brun şi scorţişoare. Un real deliciu care se ţine la cuptor o oră şi învăluie casă cu cele mai savuroase mirosuri.
Ingrediente pentru Gutui coapte, cu miere şi scorţişoară
- 4 gutui
- 4 lingurite zahăr brun
- 25 g unt
- 4 lingurite miere
- 2 lingurite scorţişoară
- 4 cuişoare
Mod de preparare Gutui coapte, cu miere şi scorţişoară
Gutuile se spală foarte bine şi se taie în două, scoţând mijlocul. Într-o tavă se aragaz se aşează fiecare jumătate de fruct, în care se înfige câte un cuişor. Apoi se umplu cu miere, se pune scorţişoară, o bucăţică de unt şi zahărul brun pe deasupra.
În tava în care ai pus gutuile, toarnă jumătate de ceaşcă de apă. Pune totul la cuptor, la foc mediu, timp de o oră, iar periodic scoate tava şi se pune din zeama lăsată, cu ajutorul unei linguri, peste gutui, pentru a se carameliza.
Se lasă la răcit când sunt gata şi se servesc imediat.
Poftă bună!