Îngheţată cu pepene galben

Ingheţată! Pepene galben! O combinaţie perfectă! Ce ţi-ai putea dori mai mult de la un desert!
Ingrediente
500 g miez de pepene galben 120 g zahăr 150 ml apă 3 linguri miere 2 linguri rom alb 250 g iaurt 150 ml lapte 2-3 pepeni galbeni mici frunze proaspete de mentă, pentru decor
Cum se prepară
Amesteci apa cu zahărul şi mierea şi le fierbi la foc mic 5 minute. Laşi să se răcească şi apoi amesteci cu laptele, romul, iaurtul şi miezul de pepene dat pe răzătoarea mică. Torni compoziţia într-un vas şi laşi la congelator 4 ore.
Între timp, dai pepenii la rece. După ce s-a închegat îngheţata, iei pepenii de la frigider, îi tai jumătăţi şi le scoţi sâmburii. În momentul servirii, pui în interiorul lor câteva cupe de îngheţată şi decorezi cu frunze de mentă.