Îngheţată de casă cu frişcă şi ouă

Cum zilele încep să fie din ce în ce mai călduroase şi să semene cu cele de vară, îţi propunem un desert care te va răcori, îngheţată de casă cu frişcă şi ouă.
De ce ai nevoie pentru îngheţată de casă cu frişcă şi ouă
150 ml frişcă lichidă
300 ml lapte
4 gălbenuşuri
100 g zahăr
Cum se prepară îngheţata de casă cu frişcă şi ouă
Freci gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte. Pui laptele pe foc şi când s-a înfierbântat torni o cană din el peste gălbenuşuri şi amesteci repede. Torni compoziţia obţinută în lapte şi laşi pe foc mic, amestecând constant până se îngroaşă şi capătă consistenţa unei smântâni.
Dai deoparte şi laşi la răcit, după care încorporezi smântâna. Dai la congelator, pentru 4-5 ore, amestecând din oră în oră pentru a împiedica formarea de cristale de gheţă.