Îngheţată pe băţ, cu doar 4 ingrediente FOTO

inghetata pe bat jpeg

Dacă ai poftă de un desert răcoritor, poţi încerca reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Bucură-te de o delicioasă îngheţată pe băţ, cu iaurt şi fructe, şi răcoreşte-te în doar câteva minute. Această îngheţată poate fi făcută cu doar patru ingrediente, iar timpul de preparare este de 20 de minute.

Ingrediente

425 g mandarine (de la conservă sau proaspete)

10 g zahăr vanilat

80 g iaurt simplu (cu grăsime)

50 ml smântână lichidă pentru frişcă

Mod de preparare

Dacă foloseşti fructe de la conservă, le scurgi bine de lichid. Dacă ai mandarine proaspete, le cureţi de coajă şi le pasezi într-un vas, cu blenderul, până obţii un piure, împreună cu zahărul vanilat.

image

Adaugi iaurtul gras şi îl încorporezi.

image

Baţi smântâna lichidă până obţii o frişcă tare şi o adaugi în compoziţie, amestecând până la omogenizare.

image

Umpli formele de îngheţată (dacă ai unele din plastic) cu acest amestec delicios. Dai la congelator cel puţin 4 sau 5 ore.

Apoi scoţi îngheţata şi o savurezi cât este rece. Dacă nu ai forme speciale de îngheţată, poţi turna compoziţia într-o caserolă din plastic, cu capac.

image