Lasagna colorată de legume
Cine spune că pastele nu pot fi sănătoase? Vă prezentăm o reţetă de lasagna cu legume, în straturi pline de culori, irezistibilă şi perfectă alături de o salată verde.
- Porții: 5
- Timp total: 1h30
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 1h
Ingrediente
1 pachet foi de lasagna, fără fierbere
100 g cașcaval vegetal ras
Pentru stratul de sfeclă
2 sfecle roșii mari, coapte
3 căței de usturoi
cimbru
100 g cașcaval vegetal
Pentru stratul de dovleac
500 g dovleac copt
1 praf de boia de ardei iute
sare
Pentru stratul de spanac
500 g baby spanac
500 g brânză tofu
50 g cașcaval vegetal
1 praf de sare
2 linguri ulei
Pentru sosul de roșii
700 g roșii pasate
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 crenguță cimbru
200 ml apă
Mod de preparare
Pentru stratul de spanac, sotezi spanacul 2-3 minute în ulei, apoi îl dai deoparte și-l lași la răcorit. Îl amesteci cu brânza tofu, cu cașcavalul și cu sarea. roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna.
Torni sosul de roșii rămas, un alt strat de foi de lasagna, stratul de spanac, foi de lasagna, piureul de do- vleac, foi de lasagna, trei sfer- turi din piureul de sfeclă, foi de lasagna, restul de piure de sfeclă, apoi presari cașcavalul ras și dai tava la cuptor 35-40 de minute. Ungi o tavă cu sos de roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna.
Torni sosul de roșii rămas, un alt strat de foi de lasagna, stratul de spanac, foi de lasagna, piureul de do- vleac, foi de lasagna, trei sfer- turi din piureul de sfeclă, foi de lasagna, restul de piure de sfeclă, apoi presari cașcavalul ras și dai tava la cuptor 35-40 de minute.