Lasagna colorată de legume

1 captura de ecran din 2019 03 04 la 14 36 11 png png

Cine spune că pastele nu pot fi sănătoase? Vă prezentăm o reţetă de lasagna cu legume, în straturi pline de culori, irezistibilă şi perfectă alături de o salată verde.

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h30
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1h

Ingrediente

1 pachet foi de lasagna, fără fierbere

100 g cașcaval vegetal ras

Pentru stratul de sfeclă

2 sfecle roșii mari, coapte

3 căței de usturoi

cimbru

100 g cașcaval vegetal

Pentru stratul de dovleac

500 g dovleac copt

1 praf de boia de ardei iute

sare

Pentru stratul de spanac

500 g baby spanac

500 g brânză tofu

50 g cașcaval vegetal

1 praf de sare

2 linguri ulei

Pentru sosul de roșii

700 g roșii pasate

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 crenguță 
cimbru

200 ml 
apă

Mod de preparare

Pentru stratul de spanac, sotezi spanacul 2-3 minute în ulei, apoi îl dai deoparte și-l lași la răcorit. Îl amesteci cu brânza tofu, cu cașcavalul și cu sarea. roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna.

Torni sosul de roșii rămas, un alt strat de foi de lasagna, stratul de spanac, foi de lasagna, piureul de do- vleac, foi de lasagna, trei sfer- turi din piureul de sfeclă, foi de lasagna, restul de piure de sfeclă, apoi presari cașcavalul ras și dai tava la cuptor 35-40 de minute. Ungi o tavă cu sos de roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna.

Torni sosul de roșii rămas, un alt strat de foi de lasagna, stratul de spanac, foi de lasagna, piureul de do- vleac, foi de lasagna, trei sfer- turi din piureul de sfeclă, foi de lasagna, restul de piure de sfeclă, apoi presari cașcavalul ras și dai tava la cuptor 35-40 de minute.