Mafalda cu zucchini și creveți

mafalda jpg

Îţi venim în ajutor cu o recomandare sănătoasă şi hrănitoare.

Ingrediente

200 g paste integrale Mafalda

200 g creveți curățați

2 zucchini, tăiați cubulețe

2 căței de usturoi

1 lingură ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie

sare și piper

frunze proaspete de busuioc, pentru decor

Mod de preparare

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le scurgi și le dai deoparte.

Într-o tigaie mare, încălzești uleiul de măsline la foc mediu, adaugi usturoiul mărunțit și îl călești puțin până își lasă aroma, pui cubulețele de dovlecei în tigaie și le gătești până ce devin moi, dar încă crocante. Acoperi tigaia cu un capac pentru a accelera procesul. Adaugi creveții și-i lași pe foc 3-4 minute sau până când aceștia devin opaci și se gătesc complet.

Pui pastele fierte și le amesteci bine cu ingredientele din tigaie. Torni zeama de lămâie, adaugi sare și piper după gust și lași să se îmbine aromele câteva minute. Decorezi cu frunze proaspete de busuioc.