Mazăre cu usturoi la cuptor

mazare cu usturoi jpeg

După ce vei încerca reţeta aceasta, vei descoperi o nouă gustare preferată. Mazărea cu usturoi la cuptor este crocantă, sărată şi cu multă savoare, mai ales datorită usturoiului aromat. Un bol cu mazăre va deveni în scurt timp gustarea perfectă pentru orice moment al zilei.

Ingrediente (2 porţii)

300 g mazăre congelată (în prealabil, o laşi la decongelat) 1 lingură ulei de măsline ½ linguriţă sare grunjoasă ½ linguriţă usturoi pudră (sau mai mult, în funcţie de preferinţă)

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Laşi mazărea la dezgheţat peste noapte, în bucătărie. Înainte să începi să prepari această gustare, usuci uşor boabele cu un prosop absorbant, ca să îndepărtezi excesul de apă din ele. Amesteci într-un bol toate ingredientele. Întinzi mazărea într-o tavă de copt tapetată. Dai tava la cuptor 45-50 de minute. La fiecare 10 minute, scoţi tava, amesteci boabele şi le întorci şi pe celelalte părţi, ca să se coacă uniform. Păstrezi mazărea într-un recipient etanş. Ar trebui să reziste cel puţin o săptămână.

Sursa + foto: mywholefoodlife.com

Mâncare de mazăre cu piept de pui şi ciuperci

Mâncare de mazăre cu piept de pui şi ciuperci

Cea mai bună salată de cartofi cu mazăre. Cum faci sosul care îi dă savoare

Cea mai bună salată de cartofi cu mazăre. Cum faci sosul care îi dă savoare

Mâncare de mazăre cu pipote. Reţeta care aminteşte de gustul preparatelor bunicilor

Mâncare de mazăre cu pipote. Reţeta care aminteşte de gustul preparatelor bunicilor

Cea mai simplă reţetă de paste carbonara cu mazăre

Cea mai simplă reţetă de paste carbonara cu mazăre

Cea mai bună garnitură de mazăre cu mentă

Cea mai bună garnitură de mazăre cu mentă