Mic dejun franţuzesc. O delicată masă de dimineaţă

mic dejun franţuzesc jpeg

Când vorbim despre micul dejun franţuzesc, trebuie să precizăm că acesta înseamnă, mai degrabă, o gustărică delicioasă de dimineaţă, decât o masă copioasă ca la români. Istoria acestei gustări începe încă din secolul 18, când a bea cafea alături de o felie de pâine prăjită a început să fie la modă.

Micul dejun fran┼úuzesc const─â ├«n ceva fin ┼či dulce, precum bagheta t─âiat─â felii mici, cu unt ┼či gem sau croissante cu unt, cafea cu lapte ┼či un pahar de suc proasp─ât de portocale. Ast─âzi prezent─âm re┼úeta excelent─â de croissante cu unt pentru micul dejun fran┼úuzesc, atunci c├ónd vrei s─â ├«┼či r─âsfe┼úi familia.

Ingrediente Mic dejun franţuzesc:

Pentru prepararea croissante cu unt:

  • 115 ml lapte c─âldu┼ú
  • 30 ml ap─â cald─â
  • 325 g f─âin─â
  • 1 ou
  • 1 linguri┼ú─â de sare
  • 2 linguri zah─âr pudr─â
  • 200 g unt de la temperatura camerei
  • 7,5 g drojdie uscat─â
  • 1 ou b─âtut ┼či 1 lingur─â de lapte pentru uns deasupra

Pentru micul dejun fran┼úuzesc complet: 

  • Cafea cu lapte
  • C├óteva portocale pentru sucul proasp─ât

Mod de preparare Mic dejun franţuzesc:

├Äntr-un castron se pun f─âina, sarea, zah─ârul, drojdia, oul ┼či 30 g de unt la temperatura camerei. Se amestec─â ingredientele cu o lingur─â de lemn, apoi se ├«ncorporeaz─â laptele ┼či apa, turn├ónd treptat peste coc─â. Coca trebuie s─â fie elastic─â, apoi se pune deoparte ┼či se las─â s─â se dubleze volumul. Apoi, se pune pe o suprafa┼ú─â pudrat─â cu f─âin─â, se fr─âm├ónt─â p├ón─â devine elastic─â ┼či apoi se bag─â la frigider timp de o or─â. Dup─â ora aceasta se pune din nou pe masa pudrat─â cu f─âin─â ┼či se ├«ntinde o foaie de 50 X 20 cm.

Untul r─âmas se separ─â ├«n 3 por┼úii. Folosind o por┼úie de unt, se ├«mpr─â┼čtie ├«n buc─â┼úi mici pe suprafa┼úa aluatului, l─âs├ónd partea de jos liber─â, precum ┼či 1,5 cm ├«nainte de margini. Apoi se ├«mp─âture┼čte ├«n 3, ├«mp─âturind mai ├«nt├ói partea de jos, f─âr─â unt, apoi cea de sus peste. Se sigileaz─â marginile ┼či se las─â aluatul 10 minute la rece. Se face la fel ┼či cu cea de-a doua parte de unt ┼či cu cea de-a treia.

Se scoate apoi aluatul de la frigider, se ├«ntinde de 50X30 cm, se taie pe jum─âtate ├«n lungime, apoi pe l─â┼úime ├«n p─âr┼úi egale. Fiecare bucat─â se taie pe diagonal─â, ca s─â se ob┼úin─â 2 triunghiuri. Triunghiurile se ung cu amestecul din oul b─âtut ┼či lapte, apoi se ruleaz─â de la latura cea mare, s─â aib─â form─â de semilun─â la final. Se unge deasupra cu ou ┼či lapte. Se pune h├órtie de copt pe o tav─â, se pun croissantele la crescut 30 minute- o or─â, apoi se coc ├«n cuptor timp de 20 de minute, p├ón─â prind o culoare aurie. Se servesc calde cu cafea cu lapte ┼či suc de portocale la micul dejun fran┼úuzesc. Poft─â bun─â!



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Cl─âtite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet ra╚Ť─â fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg