Ou copt în avocado cu somon

Dacă vrei să prepari o masă sănătoasă, dar în acelaşi timp săţioasă, cu puţine calorii, încearcă o reţetă de ou copt în avocado cu somon, perfectă pentru micul dejun.
Ingrediente
1 avocado
2 ouă
1 lingură oţet
1 linguriţă ulei
½ linguriţă miere
1 linguriţă mărar, tocat
½ castravete
50 somon afumat
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Tai avocado în jumătate, scoţi sâmburele şi o parte din pulpă. Aşezi într-un vas termorezistent. Spargi câte un ou în fiecare bucată de fruct. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor, pentru 15 minute.
Amesteci oţetul, uleiul, mierea şi mărarul. Tai castravetele în fâşii subţiri şi combini cu sosul. Serveşti oul în avocado cu somonul afumat, tăiat bucăţele, castravete şi extra mărar, dacă vrei.
Sursa https://realfood.tesco.com