Ouă pufoase cu roşii FOTO

Oua pufoase cu rosii jpeg

Vrei să prepari ceva rapid la masa de prânz sau la cină? Avem reţeta perfectă pentru tine! Aceste ouă în tigaie sunt foarte pufoase şi delicioase, iar roşiile de sezon le dau o aromă aparte. Încearcă şi tu reţeta simplă, iar în doar 20 de minute vei obţine o mâncare gustoasă!

Ouă pufoase cu roşii – Ingrediente (1 porţie)

2 roşii 1 ceapă verde 2 ouă 7 linguri ulei vegetal 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare

Ouă pufoase cu roşii – Mod de preparare

Tai roşiile în felii groase şi tai ceapa verde rondele, pe diagonală. Spargi ouăle într-un bol mic.

image

Baţi ouăle cu o furculiţă, apoi încingi 3 linguri de ulei vegetal într-o tigaie, la foc mare. Când s-a încins uleiul, torni ouăle şi amesteci rapid. Prăjeşti în continuare, până când vezi că s-au făcut ouăle, apoi le muţi pe o farfurie şi le laşi deoparte.

image

Adaugi 4 linguri de ulei în aceeaşi tigaie, apoi sotezi ceapa verde aproximativ 1 – 2 minute. Pui feliile de roşii şi condimentezi cu zahăr şi sare. Sotezi în continuare şi amesteci din când în când, până se înmoaie roşiile, aproximativ 5 – 7 minute. Pui din nou în tigaie ouăle şi amesteci până când toate ingredientele s-au încălzit.

image

PONT

Aceste ouă pufoase cu roşii pot fi servite alături de un preparat din orez sau cu tăiţei din orez (noodles).

Tăiţei (noodles) cu tofu

Cartofi la cuptor, cu Chorizo şi ouă ochiuri

Cartofi la cuptor, cu Chorizo şi ouă ochiuri

Salată la borcan, cu ouă, linte şi quinoa (proteine)

Salată la borcan, cu ouă, linte şi quinoa (proteine)

Ouă cu roşii şi ardei iute (Shakshuka). Reţetă nord-africană FOTO

Ouă cu roşii şi ardei iute (Shakshuka). Reţetă nord-africană FOTO