Pâine cu nuci şi merişoare FOTO

Paine cu nuci si merisoare jpeg

Dacă îţi place să coci pâine la tine acasă, atunci cu siguranţă reţeta de astăzi te va impresiona. Preparatul pe care ţi-l recomandăm îţi va umple casa de arome minunate şi are un gust delicios, îmbogăţit cu un pic de unt. Încearcă şi tu această pâine cu nuci şi merişoare şi te vei îndrăgosti rapid de ea.

Pâine cu nuci şi merişoare – Ingrediente (8 porţii)

160 g nuci 200 g merişoare deshidratate 450 g faină integrală de secară 15 g praf de copt 100 g iaurt simplu 2 ouă 80 ml lapte 1 praf sare făină, pentru suprafaţa de frământat

Pâine cu nuci şi merişoare – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Toci în bucăţi mari merişoarele uscate şi nucile.

image

Adaugi într-un bol adânc făina, praful de copt, nucile, merişoarele, iaurtul, ouăle, sarea şi laptele şi amesteci fie cu un mixer manual, fie cu unul vertical. Mixezi aproximativ 2-3 minute, până se formează un aluat omogen şi elastic.

image

Pudrezi o suprafaţă cu făină, frămânţi aluatul şi îi dai formă cilindrică. Crestezi pâinea pe diagonală, de câteva ori, cu un cuţit.

image

Muţi pâinea pe o tavă tapetată cu hârtie pergament şi o dai la cuptorul încins, în prealabil, 40 sau 45 de minute, până când crusta este crocantă şi rumenită. Serveşti feliile de pâine cu nuci şi merişoare fie calde, fie când s-au mai răcit.

Sursa: kitchenstories.io